Цената на Windows ще падне до $42 през 2020 г.

Тенденцията на субсидиране на продажбите на Windows ще продължи до края на десетилетието

Тенденцията на субсидиране на продажбите на Windows ще продължи до края на десетилетието

Microsoft предприе стъпки да направи Windows по-достъпна система за производителите, за да осигури по-евтини устройства на пазара. Тенденцията на субсидиране на продажбите на Windows ще продължи, като в края на десетилетието се очаква цената на лиценза да падне до 42 долара, сочи анализ на Trefis, публикуван във Forbes.

Броят на продадените лицензи ще нараства, което означава, че пазарният дял на Windows също ще се увеличи, но не е сигурно, че и приходите на Microsoft ще нараснат. С подобен подход обаче компанията ще ограничи миграцията на свои клиенти към други платформи.

Microsoft продължава прехода към бизнес с устройства и услуги. Анализаторите очакват таблетите Surface дори да помогнат на компанията да увеличи приходите си. Същата роля може да изиграе и бизнесът със смартфони, който компанията придоби с поглъщане на Nokia.

Windows 8.1 пък увеличава дела на търсачката Bing, тъй като новата ОС стимулира потребителите да ползват именно тази услуга, тясно интегрирана в операционната система. Bing за Windows 8.1 включва функция Smart Search, която дава онлайн и офлайн резултати при търсене на файлове.

В момента Bing има 2,6% от световния пазар на търсене, но към края на десетилетието се очаква делът на услугата да нарасне до 4%, благодарение на това, че е търсачка по подразбиране в модерната Windows платформа.

Коментари по темата: „Цената на Windows ще падне до $42 през 2020 г.”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Метрото май извози Windows-а и не е ясно къде ще го закара. Може пък някой да го открие и през 2020, като полезно (или може би безполезно) изкопаемо.

  2. kanbri

    Ще има ли уиндоус през 2020?

Коментар