Google Glass се превръщат в гид за музеи

Притежателите на Google Glass вече могат да тестват новото приложение в около 200 музея

Притежателите на Google Glass вече могат да тестват новото приложение в около 200 музея

Очилата с допълнена реалност Google Glass скоро може да се използват като гид при посещение в музей, благодарение на партньорство между Google и компанията GuidiGO.

Новото приложение напътства потребителите при разглеждане на музея. Команда „Започни обиколката” задейства функция за предоставяне на информация от заобикалящата среда. Решението използва технология за разпознаване на изображения, за да идентифицира произведения на изкуството и други експонати.

Предвидени са също така аудио ръководство и инструкции за навигация, които улесняват потребителя при разглеждане на музея. Притежателите на Google Glass вече могат да тестват новото приложение в около 200 музея.

GuidiGO е преработила напълно своето решение, според възможностите на Google Glass и специфичните нужди на посетителите на музеи.

„Чрез платформата всеки музей и културен център вече може лесно да публикува своето съдържание, автоматично оптимизирано за Glass”, споделя Дамян Станкович, мениджър в GuidiGO – компания, която е сертифицирана от Google да разработва приложения за очилата с допълнена реалност Google Glass.

Коментари по темата: „Google Glass се превръщат в гид за музеи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Искам руския смартфон…не искам омразни империалисти

Коментар