Дрон ще разпръсва тълпите от демонстранти

Безпилотните летателни апарати стават все по-актуални напоследък. Приложенията на тези устройства, наричани още дронове, са най-различни. Компания от ЮАР даде своя принос към тенденцията, като представи дрон, предназначен за разпръсване на демонстранти.

Машината Skunk, създадена от Desert Wolf, може да воюва с демонстрантите чрез 4 „пейнтбол” пушки, монтирани на борда й, като изстрелва до 20 топки с боя в секунда. Операторът също е под пълно видео и аудио наблюдение, като всяко негово действие се записва.

Разработчиците на Skunk са предвидили и дипломатически функции за своя дрон. Машината разполага с високоговорители, заслепяващи лазери и светлинни ефекти за водене на преговори и убеждаване на тълпата да се разпръсне.

Коментари по темата: „Дрон ще разпръсва тълпите от демонстранти”

добавете коментар...

  1. Муньо

    Доказано е че можеш да си скапеш зрението дори с най-простата и обикновена лазерна показалка ползвана за презентации. Не ти трябва и минута просто няколко десетки секунди директно гледане в лазера и вече си с увредени очи.

    При по-мощните лазери дори тяхното отражение от стени и плоскости е опасно. Най-гадното е че са лесно достъпни, малки портативни и не са толкова скъпи тези лазери.

    Има доста случаи на хора, които светкат по летящите самолети. Лазера достига до пилотските кабини. Не могат да се слагат защитни стъкла защото лазерите са с най-различни дължини на вълните. В САЩ вече преследват такива хора играещи с лазери – дават и пари за награда който ги предаде на властите.

  2. User

    Откачена история. Изобретателите да се гръмнат.

  3. Иван

    “С тези заслепяващи лазери – увреждането на зрението си е трайно за цял живот.”
    Не че с пейнтбола не могат да ти извадят очите.

  4. я

    нали сме в ерата на роботите?
    какъв дрон като има оператор?
    какви 5 лева?

  5. ?

    Май някои филми се превръщат в реалност.

  6. Муньо

    С тези заслепяващи лазери – увреждането на зрението си е трайно за цял живот.

Коментар