Microsoft поощрява училищата да минат на Windows 8

Windows 8/8.1 отговоря на стандартите на модерното образование, което изисква използване на таблети и сензорни екрани

Windows 8/8.1 отговоря на стандартите на модерното образование, което изисква използване на таблети и сензорни екрани

Инициатива на Microsoft предвижда парична награда за училища, които преминат от Windows XP към модерната платформа Windows 8/8.1. В частност, Opua School в Нова Зеландия, което има само 100 ученици, ще получи 15 000 долара за своето решение да избере устройства под управление на Windows 8 и 8.1, вкл. таблети Dell Venue Pro и компютри „всичко-в-едно” Dell XPS.

Наградата се дава в рамките на кампания на софтуерния гигант, насочена към училища и университети в Нова Зеландия. Целта е да бъдат стимулирани учебните заведения да направят желания от Microsoft преход от Windows XP към Windows 8.1, предаде TechDay.

По данни на Microsoft, някои клиенти от сферата на образованието дори не знаят с коя версия на операционната система Windows работят. Компанията приканва тези потребители директно да се консултират с нея, за да получат помощ как да обновят системите си до по-нова и сигурна платформа.

Представител на Microsoft в Нова Зеландия споделя, че Windows XP вече не отговоря на стандартите на модерното образование, което изисква използване на таблети и сензорни екрани. В момента обаче 13-годишната ОС все още работи на 25% от десктоп компютрите в света.

Коментари по темата: „Microsoft поощрява училищата да минат на Windows 8”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Много точно си го казал 🙂

  2. :)

    “Представител на Microsoft в Нова Зеландия споделя, че Windows XP вече не отговоря на стандартите на модерното образование, което изисква използване на таблети и сензорни екрани.”

    В мерака за зарибяване M$ някак пропуска да спомене, че обучаваните с “модерни” средства ученици, изостават интелектуално от учениците, обучавани с класически методи.

Коментар