Facebook се адаптира към слабо развитите страни

Facebook планира да подобри социалната мрежа в услуга на потребителите от развивавщите се страни

Facebook планира да подобри социалната мрежа в услуга на потребителите от развивавщите се страни

Facebook се опитва да обхване колкото се може повече хора от целия свят, в частност в развиващите се страни, където интернет връзките и достъпът до хардуер все още са в зачатъчно състояние. Наскоро социалната мрежа формира специален екип, който бе изпратен в Африка, за подпомогне плана на ръководството.

Екипът тества мобилна връзка в региона с различни модели Android смартфони и нова версия на Facebook. Проблеми обаче са ниската скорост на връзките и недостигът на памет в смартфоните, пише Slashgear.com. Месечният лимит за данни пък е изразходван само за 40 минути.

На базата на събраната информация екипът на Facebook предвижда да направи сериозни подобрения в социалната мрежа, вкл. намаляване на времето за пускане на стари телефони, ускоряване на показването на новините и на обработката на данните, както и редуциране на използването на данни чрез различни способи.

Facebook твърди, че използването на OkHttp увеличава скоростта на работа, като позволява по-оперативно повторно обръщане към мрежата в условия, подобни на африканските. Предстои внедряване на нови функции, които ще залегнат в разработката на бъдещите приложения, така че те да бъдат използвани по най-ефективния начин.

Коментари по темата: „Facebook се адаптира към слабо развитите страни”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    … да си много по-умен …
    И ти си прав, ма и тъй не е … както казва kanbri

  2. Муньо

    Тъй си е … за да правиш пари трябва да си много по-умен от хората на които им взимаш парите.

  3. kanbri

    И ти си прав,ма и тъй не е…казваше дядо 😀

  4. Муньо

    Самият Facebook се крепи на слабо развитите мозъци на хората ползващи тази мрежа.

Коментар