Mozilla експериментира с 3D в браузъра

Екипът на Mozilla тества технология за 3D виртуална реалност, която работи в браузъра Firefox

Екипът на Mozilla тества технология за 3D виртуална реалност, която работи в браузъра Firefox

Браузърите стават все по-удачни платформи за игри, вкл. сложни 3D графики, благодарение на технологии като WebGL и бърз JavaScript. Поредно доказателство за това са опитите на Mozilla, разработчик на Firefox, да наложи 3D в уеб.

Екипът на компанията експериментира с технология за 3D виртуална реалност, която работи в браузъра, съобщи Arstechnika. Реализирана е поддръжка на Oculus Rift Developer Kit – шлем за виртуална реалност във версия за разработчици, с помощта на който се показват 3D изображения и могат да се използват датчици за ориентация в пространството.

Разработката е на много ранен етап и в момента все още не е постигнато надеждно взаимодействие между браузъра и устройства от рода на виртуалния шлем Oculus Rift. В бъдеще Mozilla планира да внедри подобна функционалност в кода на Firefox.

Коментари по темата: „Mozilla експериментира с 3D в браузъра”

добавете коментар...

  1. Програмиста

    Много хубаво са се сетили, но нека първо да направят най-важното да решат част от проблемите с поддръжката на OpenGL и WebGL.

    Има си едни хора които само си пишат стандарти, а реалната имплементация изостава и куца с не добра поддръжка от уж многото библиотеки, драйвери – пълна мизерия. Как ще конкурират Directx, като дори старите спецификации на OpenGL не са напълно поддържани, а си пускат нови OpenGL версии само по документи.

Коментар