Оптичната мрежа на Виваком обхвана и Благоевград

Благоевград е десетото населено място, което се присъединява към оптичната мрежа на Виваком (снимка: Община Благоевград – bglmun.com)

Благоевград е десетото населено място, което се присъединява към оптичната мрежа на Виваком (снимка: Община Благоевград – bglmun.com)

Благоевград се присъедини към оптичната мрежа на Виваком, съобщиха от телекома. Близо 800 000 домакинства вече имат достъп до оптична инфраструктура със свързаност до 2,5 Gbps.

Жителите на града ще могат да ползват високоскоростен интернет и интерактивна IP телевизия, а от Виваком обещавата атрактивни цени. Благоевград е десетото населено място, което се присъединява към оптичната мрежа на оператора.

Така например, ако сключат договор за домашен интернет до края на юли, потребителите ще заплащат промоционална месечна такса в размер на 7,40 лв. за първите един или три месеца от срока на договора, в зависимост от неговата продължителност.

Друго интересно предложение е пакетът интерактивна телевизия и оптичен интернет с един месец безплатен тест, като след този период пакетната услуга има цена от 8,90 лв. месечно за клиенти, подписали договор до края на август.

Технологията FTTx позволява използване на всички предоставяни услуги едновременно – симетричен интернет, телефон и телевизия. От Виваком обещават и реално заявените скорости на пакета, тъй като техническото изпълнение на мрежата осигурява оптични точки до всеки един вход.

Коментари по темата: „Оптичната мрежа на Виваком обхвана и Благоевград”

добавете коментар...

  1. До Пешо

    Не мога да разбера защо трябва да се изказва мнение без да се прочете статията. 90 % от хората в България измерват нета с времето за изтегляне на един филм, което не знам да има някъде другаде по света. Дори да имаш 1 Gbps /125 Mb/min/ за какво ще го използваш и дали домашната ти машина може да поеме тази скорост??

  2. Георги

    Напълно подкрепям предното мнение по тази платена статийка и само да добавя още че са много далече от симетричния интернет, ама колко ли хора знаят какво значи това…защо да не ги излъжем.

  3. Anonymous

    Поредната лъжа но има доста Българи кадето са необразовани и ще се излъжат. 😡

  4. Пешо

    Не благодаря! Не бих ползвал ако щат и лазерен Интернет да пускат от БТК-то (вивакомчика).

    Това НЕ Е реалната скорост от 2,5Gbps, а е обща максимална (теоретична скорост).
    Максималния капацитет винаги се дели на малки скорости между много потребители.
    Какво от това, че бил оптичен? Какво разбират тези динозаври от оптика?

    Повечето хора не се замислят, че до самите им компютри е друг кабела с обикновен меден проводник и на повечето по-старички РС-та мрежовите карти са по 10 или 100 мегабита.

    Реално хората ще си плащат за 20 или 30 или 50 мегабита в секунда — БТК-вивата нямат гигабитови абонаментни пакети за простите крайни потребители.

    Максималната скорост е 100 мегабита (няма никакви гига, а само мега) Цената след изтичане на промоцията е 37,80 лева на месец (почти 40 лв) само за така наречения високо скоростен Интенет.

Коментар