Бил Гейтс се записа в мрежата LinkedIn

Социалната мрежа LinkedIn попълни членската си маса не с кой да е, а с Бил Гейтс – председателя на борда на директорите на Microsoft. Новината разпространи авторитетният Ню Йорк Таймс.

Изданието отбелязва, че едновременно с появата на Гейтс в LinkedIn, е започнала и рекламна кампания на Microsoft в социалната мрежа, ориентирана към професионалистите.

Голяма част от членовете на LinkedIn се регистрират там, за да си търсят работа. Бил Гейтс пък се е записал в мрежата скоро, след като обяви, че ще прекрати работата си в Microsoft.

Според информацията от Ню Йорк Таймс, Гейтс вече се е свързал с трима други членове на мрежата, с които дискутират възможностите за приобщаване на младежите към науката и технологиите.

Наскоро Бил Гейтс се отписа от социалната мрежа Facebook, тъй като контактите там му отнемаха прекалено много време – половин час на ден! Напливът от почитатели, желаещи да общуват с него, както и някои неприемливи страници, посветени на Гейтс, го принудиха да излезе от мрежата, в която по-рано инвестира 240 милиона долара.

Коментар