Apple и IBM обявиха глобално партньорство

Джини Ромети и Тим Кук договориха историческо партньорство, благодарение на което потребителите на iOS устройства ще могат да ползват решения за анализ на големи данни

Джини Ромети и Тим Кук договориха историческо партньорство, благодарение на което потребителите на iOS устройства ще могат да ползват решения за анализ на големи данни

Apple и IBM обявиха ексклузивно партньорство, в рамките на което двете компании ще предложат нов клас бизнес приложения за iPhone и iPad, базирани на експертизата на IBM в сферата на управлението и анализа на големи данни (Big Data). Партньорството ще бъде насочено към трансформиране на бизнеса като цяло чрез въвеждане на нов клас мобилни приложения.

„Мобилността, съчетана с възможностите на управлението на данни и облачните технологии, трансформира бизнеса и индустриите по безпрецедентен начин, което от своя страна позволява на хората да променят начина на  работа, индустриите и професиите”, заяви Джини Ромети, главен изпълнителен директор на IBM.

Съвместната работа на IBM и Apple ще трансформира начина, по който хората работят, както и начина, по който индустриите и компаниите се развиват, допълни Ромети.

Към днешна дата над 98 на сто от фирмите в класацията Fortune 500 и над 92 на сто от тези в Global 500 използват iOS устройства в бизнеса си, посочи от своя страна Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple.

„За първи път в историята даваме възможност на потребителите на iOS да използват решенията на IBM за анализ на данни, което създава големи пазарни възможности за Apple. Това е радикална стъпка към развитието на компаниите в световен мащаб и е нещо, което само Apple и IBM могат да предоставят”, допълни Кук.

В рамките на това партньорство двете компании ще се фокусират върху няколко дейности:

Мобилни решения, които ще трансформират бизнеса: Компаниите ще си сътрудничат за изграждане на платформа IBM MobileFirst за iOS решения. Ще бъдат създадени над 100 приложения от нов клас, предназначени за бизнес цели, насочени към специфични индустриални проблеми или възможности в сферата на търговията на дребно, здравеопазването, банковия сектор, туризма и транспорта, телекомуникациите и застраховането. Тези и други приложения ще бъдат представени през есента на 2014  и през 2015 година.

Мобилна платформа: Платформата IBM MobileFirst за iOS ще предоставя цялостни услуги за бизнеса, вкл. анализи, работни процеси и съхранение на данни в облачна среда, сигурност и интеграция.

Мобилен сервиз и поддръжка: AppleCare за предприятия ще предостави на ИТ отдели и крайните потребители 24-часова помощ от страна на Apple и обслужване на място от IBM.

Пакетни услуги: IBM въвежда услуги за активация и управление на iPhone и iPad с лизингови опции.

Като част от споразумението, IBM ще продава на своите бизнес клиенти от цял свят iPhone и iPad устройства със специфични за различни индустрии решения.

Коментари по темата: „Apple и IBM обявиха глобално партньорство”

добавете коментар...

  1. :o)

    Окрупняване на бизнеса за по-голям дял от баницата 🙂

  2. АА

    wow

Коментар