Трафикът в The Pirate Bay расте неудържимо

Стотици милиони страници в The Pirate Bay се посещават всеки месец, сочи статистиката

Стотици милиони страници в The Pirate Bay се посещават всеки месец

Въпреки опитите на антипиратските организации да спрат The Pirate Bay, трафикът през торент сайта продължава да нараства с бързи темпове. В някои страни няма достъп до The Pirate Bay, но като цяло сайтът е жизнен повече от всякога.

По данни на TorrentFreak, трафикът се е удвоил в последните три години, благодарение най-вече на активността на потребителите в САЩ. Същевременно в много европейски страни, вкл. Великобритания, Германия, Дания и Швеция, достъпът до сайта е силно ограничен.

Стотици милиони страници в The Pirate Bay се посещават всеки месец, сочи статистиката. В същото време развлекателната индустрия търпи загуби и се опитва всячески да наложи рестрикции на торент сайта, но това не спира неговия растеж.

Много потребители заобикалят блокадата на ISP-тата чрез VPN инструменти. Около 9% от посетителите на сайта използват проксита, показват статистическите данни. Всичко това означава, че голям брой хора, които нямат директен достъп до The Pirate Bay, разчитат на алтернативни решения за ползване на съдържание от торент сайта.

Повечето трафик в The Pirate Bay идва от Съединените щати, което е изненадващо и иронично предвид, че именно американската музикална и филмова индустрия е основният борец срещу онлайн пиратството. Нейни представители в други страни по света успяха да убедят съдилищата да блокират торент сайта.

Коментари по темата: „Трафикът в The Pirate Bay расте неудържимо”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    The Pirate Bay 😡 Best 😡
    respect

Коментар