Microsoft ще предлага джаджа, конкурентна на iPod

Microsoft ще предлага джаджа, конкурентна на iPod

Zune е нова търговска марка, както и сериозна заплаха за Apple

24/07/2006
В края на миналата седмица Microsoft официално обяви, че ще пусне на пазара устройство, което ще е пряк конкурент на музикалния плеър Apple iPod. Джаджата ще е продукт на нова търговска марка на Microsoft за хардуер и софтуер, която ще носи името „Zune”.

Устройството ще поддържа WiFi връзка и ще притежава хард диск за съхраняване на музика. Безжичната технология ще се използва за прехвърляне на файлове до други фирмени плеъри. Големият въпрос, свързан с това дали музиката, предназначена за Zune, ще е съвместима с устройствата на конкурентни компании на Microsoft, все още остава без отговор.

Продуктите от новата марка са елемент от стратегията на Microsoft, целяща да осигури възможност за слушане на музика посредством широка гама от устройства като компютри, телефони и дори игрални конзоли като Xbox 360, например, съобщиха от фирмата.

Експерти очакват основният потърпевш от новата пазарна стратегия на Microsoft да е Apple. Представители на компанията в момента не коментират случващото се на музикалния пазар.

Коментар