Военните на САЩ ще тренират с мини от 3D принтер

Отпечатването на една противопехотна мина YM-1 струва само 75 долара

Отпечатването на една противопехотна мина YM-1 струва само 75 долара

Обучението за обезвреждане на мини е доста скъпо занимание, но една американска компания предлага в пъти по-икономично решение на военните. EOD Life печата мини на 3D принтер за 75 долара бройката.

При натискане на горната част на противопехотната мина YM-1, вътрешен превключвател изпраща безжичен сигнал към приемник (на честота 315MHz RF), който издава силен звук. Ако мината е истинска, войникът, настъпил мината, вече няма да е жив.

Напоследък се наблюдава рязко увеличаване на военните приложения за 3D печат. Униформи и снаряжение за войниците са достатъчно прости за отпечатване, но вече се експериментира и с по-сложни неща – като например бойни глави.

Мините на EOD Life са едно доста опростено военно приложение на технологията за 3D печат, което може да спести сериозни средства за обучение и в крайна сметка да опази човешки животи.

Коментари по темата: „Военните на САЩ ще тренират с мини от 3D принтер”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    3DПринтирането се оказа доста сериозна технология притеснителна за всички производитело бързо лесно евтино copypaste качеството все още относно някои продукти е ? при евентуален военен конфликт производството на определени артикули ще доста по бързо от обичайното реални модели на танкове кораби самолети ракети кукли с камуфлажи добре дошли в света на илюзиите уважаеми врагове!

  2. Драгомир

    И вечерите войниците ще си разправят: Мен днес 7 мини ме утрепаха, а ти: А мен ме утрепаха цели 12!
    Не мисля, че някой тренира с истински мини (така че и учебните мини може би не гърмят, а само звучат). Освен броени дни преди истинска мисия. Защото тогава всяка имитация ще е неточна в една или друга степен.

  3. Иван

    А може и да правят истински мини, които не са откриваеми с детектор за метал.

Коментар