Windows 9 идва с виртуален десктоп от Ubuntu

Виртуалните десктопи в Ubuntu работят като стандартния, но всеки от тях изпълнява свои собствени приложения

Виртуалните десктопи в Ubuntu работят като стандартния, но всеки от тях изпълнява свои собствени приложения (източник: Neowin)

Microsoft ще добави в следващата си операционна система характеристика, присъща на конкурентната платформа Ubuntu. Според публикаци в Neowin, в Windows 9 вече е вграден виртуален десктоп, който е подобен на този в популярната система с отворен код.

Виртуалният десктоп повишава продуктивността и дава на потребителите възможност по-добре да организират и изпълняват своите приложения. Подобна функция бе желана отдавна от потребителите на Windows.

Принципно, целта на тази характеристика е да осигури няколко десктопа, които работят като стандартния, но всеки от тях изпълнява свои собствени приложения. Това помага на потребителите да бъдат по-организирани и бързо да превключват между десктопите, за да получат достъп до конкретни програми.

Предполага се, че опцията за виртуален десктоп в Windows 9 ще бъде достъпна през бутон в лентата със задачи. Очаква се също Microsoft да осигури възможност за превключване между десктопите с помощта на клавишни комбинации, както и с жестове за потребителите на таблети.

Коментари по темата: „Windows 9 идва с виртуален десктоп от Ubuntu”

добавете коментар...

  1. Петко

    Хм, аз май се познавам с PC-тата от DOS 3 (което не е за хвалба :о). И първия виртуален десктоп менажер съм видял в Power Toys (тогава не се казваха точно така) за Win 3.11. Бяха го пипнали, да ти падне шапката – някои функции все още ми липсват във менажерите на прозорци на различните unix-клонове.

  2. Емко

    Интересно защо толкова много години не го въведоха.

  3. Apple-cho

    Поредната кражба. И не знам кой е писал статията, но по-добре му беше известно, че Ubuntu не е стар колкото Mac OS нито пък колкото някои много по стари Linux дистрибуции, където това е базова функциноланост- Наистина е удобно, когато човек свикне.

  4. Anonymous

    vs нещо халюцинираш! Къде е този спор?!

  5. vs

    За мен новината не е нещо ново. Още в XP имаше програми разделящи декстопа на 4+ сектора. Въпроса е във възприетия модел на релаця. Примерно, ако работите по няколко неща едновременно – да виртуалните декстопи са идеални да следити всичко и да работите по малко във всички сектори едновременно.

    Имам в предвид, че не ви се натрупват всички различни джамове в един декстоп и мозъка ви превключва бързо между вашите задачи ползвайки кратковременната визуална памет.

    Аз съм обикновен потребител. Познаваме се с компютъра на ТИ още от DOS 6.22! Спора развил се по – горе в коментарите ми е направо смешен. Оправям се с доса, терминала на Линукса, и бързо се ориентирам в различните графични среди. В контраст повечето тук коментиращи са си закоравели профита, които за съжаление не виждат по – далеч от носа си. КОГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РАЗЛИЧНИТЕ OS Е КОНЦЕПТУАЛНА???! Нещо като не ви изнася го направете така както вие искате! Или какво време ли нямате или желание???

  6. Anonymous

    Е – нали и те трябва да се похвалят с иновации :о)

  7. :)

    И MacOS си го има от край време.

  8. Anonymous

    Е то това го има всяко Linux дистро! Няма да е лошо да добавят табове в Windows explorer, че се излагат вече.

Коментар