Бил Гейтс се раздели с 20 млн. акции на Microsoft

В момента Бил Гейтс притежава 298 милиона акции на Microsoft на стойност $12,9 млрд.

В момента Бил Гейтс притежава 298 милиона акции на Microsoft на стойност $12,9 млрд.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс продаде още 20 милиона от акциите си в компанията. За първи път делът на милиардера в Microsoft падна под 300 милиона акции.

Бил Гейтс започна да продава от акциите си в компанията, след като се оттегли от поста на главен изпълнителен директор (CEO). В момента той притежава 298 милиона акции на Microsoft, според документ, публикуван в комисията SEC (Securities and Exchange Commission). Стойността на ценните книжа възлиза на 12,9 милиарда долара.

Съгласно официалните документи, Бил Гейтс е продал 20 милиона акции в периода между 24 и 30 юли тази година на цени от $43,45 до $44,54, като е получил кеш в размер на близо $882 милиона.

Цялото състояние на Гейтс се оценява от Forbes на 79,2 млрд. долара, което го прави вторият по богатство на планетата след мексиканския магнат Карлос Слим със състояние от $79,5 млрд.

Стив Балмър, доскорошният CEO на Microsoft, е най-големият акционер в компанията. Към момента той притежава 333 милиона акции, които му отреждат около 4% дял в софтуерния гигант от Редмънт.

Коментари по темата: „Бил Гейтс се раздели с 20 млн. акции на Microsoft”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Този човек е достоен за възхищение със своята благотворителност….И аргумента, че го прави, защото нямало и без това да ги вземат наследниците му парите….е малко тъп. И Бойко Борисов празнуваше своят първи милиард в евро/ разбира се, парите са добити с честен труд/, но н е е дал нищо……Нито Доган, Нито Санишев…така , че има разлика между български мутри–сори…бизнесмени—и западната култура………

  2. fofu

    Брей статия за Бил Гейтс, а цели 24 часа и никое хейтърче или червена баба да няма да пусне някой мозъчен бисер. Няма ли пак да напомните за мръсният капиталист монополист дето сега с парите ще прави изследвания за създаване на биологично оръжие с което да мори деца в Африка. Или да им вади дробовете и да ги продава на извънземните в зона 51.

Коментар