Премиерата на iPhone 6 се очаква на 9 септември

Дългоочакваният iPhone 6 ще дебютира вероятно на 9 септември

Дългоочакваният iPhone 6 ще дебютира вероятно на 9 септември

Няколко авторитетни западни медии посочиха 9 септември като дата за премиерата на iPhone 6 – следващия флагмански смартфон на Apple. Зад тази информация застават Блумбърг и Уол Стрийт Джърнъл, както и електронното издание Re/code.

Очаква се Apple да представи два нови смартфона на споменатата дата. Единият от апаратите ще има 4,7-инчов екран, а вторият – 5,5-инчов, с което ще се позиционира в категорията на фаблетите.

Припомня се, че актуалният в момента модел iPhone 5s дебютира на 10 септември 2013 г., вторник. Тази година вторник се пада на 9 септември. Обикновено Apple изпраща покани за събитията си една седмица предварително, така че все още няма официално потвърждение от компанията за премиера на iPhone 6.

По-рано се появиха информации, че Apple е поръчала на партньорите си да произведат 70-80 милиона от новите смартфони. За сравнение, през последното финансово тримесечие, приключило на 28 юни, компанията продаде 35,2 млн. айфона, или с 12,7% повече спрямо същия период на миналата година.

Коментар