iOS 8 ще контролира и дишането ни

i-устройствата ще могат да ни казват кога „дишаме погрешно”

i-устройствата ще могат да ни казват кога „дишаме погрешно”

Бета версия на мобилната платформа iOS 8 добавя поддръжка на една интересна функция – възможност iPhone и iPad да следят и измерват дишането.

Сами по себе си мобилните устройства на Apple не могат да следят дишането. Това се постига чрез приложение HealthKit и данни от спирометъра – именно поддръжка за него вече е налична в бета 5 на iOS 8, съобщи Laptopmag.

Технологията измерва капацитета на белите дробове чрез проследяване на обема въздух, което вдишваме и издишваме, както и колко бързо правим това. В резултат, i-устройствата ще могат да ни казват, че „дишаме погрешно”.

iOS 8 идва с нов Health панел в менюто Privacy, нови икони за Body Data и Data Exporting, възможност за запаметяване на тренировки, както и за показване на медицинското ID. Очаква се и предстоящият смарт часовник iWatch да постави сериозен акцент върху здравето и фитнеса и да синхронизира данни с iOS 8.

Коментари по темата: „iOS 8 ще контролира и дишането ни”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Запис на сърдечен ритъм през слушалки 80те год ирисова диагностика камера 93год 2000год термовижън/измерване на температура/ итермобаричен скенер пръстов отпечатък с размери на смартфон за нуждите на японската полиция 2008

  2. Anonymous

    СПИРОООО ДОНЕСИ МЕТЪРА ДА РАЗКРОМ КОФРАЖА

  3. Драгомир

    kanbri те Apple засега само издишат, а кога ще се насер** (за което питаш) това все още никой не може да предвиди.

  4. kanbri

    akaneto koga shte se kontrolira?

  5. андроидчо3

    така е
    не ме кефи и това е

  6. dochev

    пълни глупости… притрябвал му на някого спирометър

  7. mhm

    То ябълката отдавна контролира дишането на зомбитата :))))

Коментар