Проучване: Бързият интернет прави хората по-умни

Където има бърз интернет, има и повече интелект, твърди американско проучване

Където има бърз интернет, има и повече интелект, твърди американско проучване

Високоскоростният интернет има решаващо значение за хай-тек фирмите, които разчитат в дейността си основно на мрежата. Едно скорошно проучване показва също, че бързата интернет връзка е предпоставка за наличието на по-умни хора.

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на студентите, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати.

В Топ 15 по този показател попадат щатите Вирджиния, Делауеър, Роуд Айлънд и Масачузетс, както и родният щат на Microsoft – Вашингтон. Наскоро в централата на компанията бе измерена една от най-бързите скорости на достъп в САЩ – 50,2 Mbps.

За сравнение, в щати с бавен достъп до интернет като Аляска, Кентъки и Западна Вирджиния, студентите показват по-нисък среден резултат в тестовете ACT. Има, разбира се, и щати, които са изключение от правилото. Така например, в Мичиган, където скоростта на интернет е най-висока, студентите са едва на 41-во място по ACT.

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на учениците, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати

Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между интелигентността на студентите, оценявана чрез популярния тест ACT, и скоростта на интернет в различните щати

Като цяло обаче, изводите от проучването развенчават мита, че интернет и технологиите намаляват нивото на интелигентност на хората. Изследването може на да насърчи преподавателите да включат повече технологии в процеса на обучение.

Коментари по темата: „Проучване: Бързият интернет прави хората по-умни”

добавете коментар...

 1. Българин

  Аз съм още на 33600 модем… това значи ли, че съм тъп?

 2. Интернет

  запомни едно Интернетът ми е много по-бърз от Интернета тьи

 3. Петър Михайлов

  Доказателството е направено чрез обикновен регресионен анализ, което е смешно да се коментира въобще. Така можеш да докажеш, че дължината на пениса е в пряка връзка със скоростта на интернет:)))

 4. Пламен

  @sda Присмял се хърбел на щърбел. 😀

 5. sda

  до philip: начина по който пишеш (на латинеца), доказва че нямаш никакви книги…

 6. sda

  моя интернет е много бърз… понякога немога да го догоня, баси гадняря!

 7. Пламен

  Веднага отивам да си взема 1Gbps интернет, че да стана по-умен.

 8. Драгомир

  philip по-умни са, защото много книги са ги дранвали по главата, падайки от по-горните рафтове на домашната им библиотека.

 9. philip

  prouchvane ustanovqva 4e umnite hora imat pove4e knigi

  koe e vqrno :

  4e imat knigi zashtoto sa umni
  umni sa zashtoto imat pove4e knigi

 10. User

  Доста писачи на статии се налични в последно време – какво ли ще представляват следващото поколение писачи?

 11. Драгомир

  Бързият интеренет прави и хората по-дълголетни и по-силни. Какво още чакате??? Бързо отидете до магазина да си вземете бърз интернет.

  Честно казано не съм чел тази статия (което правя изключително рядко), но мога да предположа какво е представлявало проучването. Питали са студентите различни въпроси по интернет. Тези които имали бърз интернет веднага отговаряли, а тези които имали интернет със скорост 4K/sec учените сметнали за бавноразвиващи се.

 12. Морон

  Не е нужно да усвояват пари за супер специалното проучване. Отдавна е доказано, че ниският стандарт на живот непоправимо уврежда хората здравословно, психически и умствено.

  Нека да направят още проучване в още по-забутаните места няма не само висока скорост на Интернет, а изобщо нямат компютри. Какви ли интересни изводи ще направят проучвателите като пуснат компютърен тест на хора които не са виждали компютър на тези хора единственото нещо което ги вълнува е физическо оцеляване.

 13. Лазар4ou

  99% от болните от рак са яли краставици…that;s not sience

 14. ?

  Нещо ми се губи причинно-следствената връзка. Не може ли да се предположи, че просто умните хора не отиват да живеят на забутани места, където няма свестен интернет?

Коментар