LED осветление подобрява сигурността на мост в Пловдив

Мостът на Водната палата до панаира в Пловдив вече е двойно по-осветен (снимка: dasteri.bg)

Мостът на Водната палата до панаира в Пловдив вече е двойно по-осветен (снимка: dasteri.bg)

Високоефективно LED осветление е инсталирано на моста на Водната палата до панаира в Пловдив. Постигнато е двойно увеличение на осветеността на моста (старо традиционно осветление 20 lx, ново LED осветление – 40 lx), като така се повишава безопасността на движението и комфорта за преминаващи шофьори и пешеходци.

Високата осветеност се дължи на 12 осветителя DSL-916 с ефективност 88 lm/W, ефективност на LED 135 lm/W и влагозащита – IP66, съобщиха от фирма Сеиф Парт ООД, представител на Dasteri Systems. Поставените LED осветители позволяват над 65% енергоспестяване.

Коментари по темата: „LED осветление подобрява сигурността на мост в Пловдив”

добавете коментар...

  1. Иван

    Ами време е…това осветление е 5 пъти по-икономично и издържа повече без подмяна – инвестицията се избива за около година или поне така прочетох в euro-led.net

  2. Stoil

    След работа минавам от там. Осветява перфектно моста и тротуара на моста, не забелязвам да свети настрани. Лошото е единствано, че преди моста и след него осветлението е трагично, особено от страната на Панаира. Дано направят на повече места такова осветление.

  3. Юзвер

    Дано да са помислили и за светлинното замърсяване, което пречи за астрономически наблюдения. Тоест не просто двойно по-мощни лампи, а и да насочват светлината само върху пътя без да се разпилява светлината във всички посоки.

  4. Kalpazan

    Пловдивските рацери ще виждат по-надалеч и вече ще могат да карат по моста с 1000 км/ч :-Р

  5. Stoil

    дано сложат и на други места

  6. Rado

    шшшт … тихо, че от енергото ще искат такса за енергоспестяване ….

Коментар