Полицаите в Ню Йорк на курс по Twitter

На няколко пъти полицията в Ню Йорк изпада в неловки ситуации заради Twitter

На няколко пъти полицията в Ню Йорк изпада в неловки ситуации, заради необмислени изяви на нейни служители в социалната мрежа Twitter

Полицията в Ню Йорк изпрати служителите си на курсове по работа със социални мрежи. Инициативата е провокирана от скорошни скандали в Twitter като например шегата за смъртта на жена.

Група полицаи от американския мегаполис вече се обучават за работа с Twitter. На първия урок всички са получили съобщение „Използвайте здравия разум” и им е било обяснено, че не трябва да публикуват в Twitter необмислени бележки, съобщи Ню Йорк Пост.

От друга страна, полицаите са насърчавани да публикуват в мрежата информация за затворени улици, статистика за престъпността и данни за издирвани престъпници. Не бива обаче да се изнася информация, свързана с разследвания.

„Мисля, че тези курсове са добра идея. Много полицаи вече са на възраст и не владеят последното ноу-хау. Те може да не разбират какви щети биха причинили с необмислените си съобщения”, коментира анонимен участник в курсовете.

На няколко пъти полицията в Ню Йорк изпада в неловки ситуации заради Twitter. Така например, през април жителите на града бяха насърчени да публикуват снимки на полицаите от улиците с хаштаг #myNYPD, в резултат на което в Twitter се появиха много снимки с полицейско насилие. В крайна сметка ПР кампанията даде отрицателен ефект.

Коментар