Фаблетите се превръщат в хит на пазара

Светло бъдеще за устройствата в категорията фаблети (или таблетфони) прогнозира анализаторската компания IDC. Очаква се през настоящата година да бъдат продадени около 175 млн. подобни устройства, което е повече от прогнозата за портативните компютри, която възлиза на 170 млн. броя.

В категорията на фаблетите попадат големи смартфони с диагонал на екрана от 5,5 до 7 инча. Често те са наричани и таблетфони. IDC очаква продажбите на фаблети да достигнат 318 млн. броя през 2015 г. и така да изпреварят таблетите, пазарът на които се определя на 233 млн. броя.

Бизнесът с фаблети започна да се разраства през 2012 г. и тези устройства вече влияят негативно върху продажбите на компактни 7-инчови таблети. IDC прогнозира, че все повече потребители ще избират таблети с голям екран.

В периода от 2014 до 2018 г. делът на фаблетите от общия брой продадени смартфони ще нарасне от 14,0% до 32,2%. Допълнителен импулс на продажбите ще даде 5,5-инчовият iPhone 6, чиято премиера се очаква на 9 септември.

Коментари по темата: „Фаблетите се превръщат в хит на пазара”

добавете коментар...

 1. :o)

  Вица за оня дето помъкнал входна врата, новия самсунг чували ли сте го 🙂
  Да видим до колко инча ще е “прага на търпение” особено за нежните дамски ръчички 🙂

 2. :)

  Вече се бях разтревожил как ФБ стадото преживява без фаблети 🙂

 3. neAnonimous

  Абе трай си бе! Някой да ти е опрял пистолет да ползваш фаблет? Писна ми от пъпчиви поплювковци като теб.

 4. nikito_blend

  Това не е телефон а интернет устройство с таква функция. Никой не те кара да си го купуваш.

 5. Anonymous

  Прекрасно! Толкова е практично да разнасяш 8-инчов телефон, само ще му трябва и дръжка, като на мистрия…

  Цялата суетня около тези безсмислени устройства ми напомня времето, когато мобифоните ни бяха по-големи от домашния телефон с шайба, а джобовете ни бяха пълни с резервни батерии…

Коментар