Научен център в Сан Франциско ще бори старостта

Google вярва, че може да създаде лекарства, които предотвратяват стареенето на човешкия организъм

Google вярва, че може да създаде лекарства, които предотвратяват стареенето на човешкия организъм

Google влага все повече усилия в дейности извън уеб пространството. В частност, интернет гигантът работи по проект за удължаване на човешкия живот чрез дъщерната си компания Calico, която наскоро започна партньорство с чикагския фармацевтичен гигант AbbVie. Целта е разработка и пускате на пазара на нов тип лекарства срещу болестите на старостта.

Първоначално AbbVie и Calico ще вложат в изследвания по 250 милиона долара, а на по-късен етап ще финансират проекта с още 1 милиард долара. Двете компании планират да създадат научен център в Сан Франциско, където ще привлекат екип от водещи специалисти за тестване и клинични изпитания на новите препарати, с последващо пускане на лекарствата срещу стареене на пазара.

„Съвместната ни работа с AbbVie ще позволи създаване на иновативни методи за лечение на заболяванията на възрастните хора. Това ще бъде първа стъпка по пътя на изучаване на процеса на стареене и търсене на начини за неговото предотвратяване”, пояснява пред The Verge основателят на Calico Арт Левинсон.

Коментари по темата: „Научен център в Сан Франциско ще бори старостта”

добавете коментар...

  1. Иван

    Споко, и за глупостта и за деменцията също ще търсят лечение.

  2. Blah

    Ех, а глупостта кога?!?!

Коментар