Apple се обръща към модната индустрия

Журналисти от водещи модни издания предполагата, че Apple ще покаже на 9 септември смарт часовника iWatch

Журналисти от водещи модни издания предполагат, че Apple ще покаже на 9 септември смарт часовника iWatch

Предстоящото утре събитие на Apple в Купертино е в центъра на технологичните медии. Всички очакват компанията да представи новия си смартфон iPhone 6.

Възможно е обаче във фокуса на вниманието да се окаже смарт часовникът iWatch, тъй като Apple е поканила безпрецедентно голям брой журналисти и блогъри от света на модата. Смарт часовникът може да стане първият напълно нов продукт на Apple, откакто Тим Кук пое управлението на компанията от Стив Джобс.

Това е и една от причините iWatch (каквото е предполагаемото име на устройството) да се счита за толкова важен продукт – той трябва да покаже, че и без Стив Джобс Apple е способна на иновации, които променят индустрията и начина на живот на хората. След идването на Тим Кук компанията често е критикувана за липсата на значими иновации и дори се твърди, че е загубила лидерството си в това отношение.

Журналисти от водещи модни издания са потвърдили пред Ройтерс, че за първи път получават покани за презентация на продукти на Apple. Една от тях е Лиа Голдман, директор новини в списание Marie Claire, която предполага, че поканата е заради премиерата на носимо устройство.

В последните две години Apple нае няколко водещи специалисти в областта на дизайна и модните тенденции, вкл. Патрик Пруньо от производителя на часовници Tag Heuer, Анджела Арендс от британската Burberry и Пол Деньов, президент на модната къща Yves Saint Laurent.

Apple не е единствената ИТ компания, която привлича модни специалисти. Google, LG, Intel и други хай-тек гиганти също се обръщат към света на модата. Така например, наскоро Intel привлече като партньор в разработката на носими устройства компанията Fossil Group, която специализира в дизайна на аксесоари от премиум клас.

Коментар