Телерик обяви хакатон с награден фонд 24 000 лв.

Академията на Телерик ще бъде домакин на европейски хакатон с награден фонд от 16 хиляди долара

Академията на Телерик ще бъде домакин на европейски хакатон с награден фонд от 16 хиляди долара

Телерик обяви награди в размер на над 24 хил. лева (16 хил. долара) за своя първи европейски хакатон, който ще се проведе от 17 до 19 октомври в София. Разработчици и експерти с интерес към мобилните технологии от България и Европа ще разполагат с 48 часа да създадат следващото революционно приложение с помощта на Telerik Platform, която обединява инструменти за разработка на мобилни приложения в „облака”.

Достъпът до Telerik Hackathon 2014 е ограничен до първите 200 регистрации от Европа, уточниха от компанията. Участниците, които за 2 дни разработят иновативни и лесни за използване мобилни приложения, ще се състезават за една от най-големите финансови награди, предоставяни на хакатон в Централна и Източна Европа – 15 хил. лева (10 хил. долара) за първо място.

Телерик ще даде и награди за второ и трето място в размер съответно на 7500 лева (5 хил. долара) и 1500 лева (хиляда долара). Всеки участник също ще получи безплатен едногодишен лиценз за Telerik Platform, наскоро отличена за „Европейска ИКТ иновация на годината“ от Европейските ИКТ награди в Люксембург.

Журито ще оценява мобилните приложения спрямо три основни критерия – потребителско преживяване, иновация и практичност. Победителите ще бъдат обявени в края на двудневния хакатон на 19 октомври в София.

„България, където стартира компанията ни, е дом на много мобилни иновации, които днес завладяват международни пазари. Затова искаме да съберем разработчици от България и Европа, които 48 часа да работят заедно и премерят сили”, сподели Фарис Суайс, главен технически директор в Телерик АД.

Регистрацията за Telerik Hackathon 2014 ще бъде отворена от днес до 15 октомври 2014 г. Участниците в хакатона трябва да са над 18 години и предварително да са се регистрирали за участие индивидуално или в екип от до 5 души. Хакатонът ще се състои в „Академията на Телерик”, която се намира в централата на компания в столичния комплекс Младост.

Коментари по темата: „Телерик обяви хакатон с награден фонд 24 000 лв.”

добавете коментар...

  1. Dio

    Супер с удоволствие бих присъствал на представянето на реализираните идеи и оценяването. Имате ли информация дали ще го уеб кастват някъде ?

Коментар