HTC загатна за премиера на таблета Nexus 9

HTC покани журналисти на събитие в Ню Йорк под мотото „Двойна експозиция”

HTC покани журналисти на събитие в Ню Йорк под мотото „Двойна експозиция”

Тайванският производител на смартфони HTC изпрати покани за пресконференция в Ню Йорк на 8 октомври. Компанията не разкрива какъв продукт ще представи, но повечето медии очакват премиера на таблета Nexus 9.

HTC е нарекла представянето „Двойна експозиция” (Double Exposure), което на езика на фотографите означава обединение на две различни снимки в едно изображение.

Според някои източници, компанията ще покаже смартфон с разширени фотографски възможности, вкл. на предната камера. На поканата се виждат две момичета, които се снимат сами с камерата. Според друга версия, HTC ще разкрие пред аудиторията два нови свои продукта.

Същевременно, Nvidia намекна за скорошен анонс на таблета HTC Nexus 9 – разработчикът на процесори споменава устройството в документи, подадени в съда във връзка с делото с Qualcomm и Samsung. Твърди се, че таблетът ще бъде представен през третото тримесечие.

По-рано се появиха информации, че HTC Nexus 9 ще използва 64-битов чип Nvidia Tegra K1, ще има 4GB оперативна памет и две камери – основна с резолюция 8 мегапиксела и светкавица и предна 1,6MP.

Коментар