OneDrive вече приема 10-гигабайтови файлове

Потребителите на OneDrive вече могат да качват в облака файлове с размер 10GB

Потребителите на OneDrive вече могат да качват в облака файлове с размер 10GB

Microsoft подобри облачната си услуга OneDrive, като позволи качване на файлове с размер до 10 гигабайта (GB) през десктоп приложението за Windows и Mac, всички мобилни клиенти и уеб сайта на OneDrive.

Компанията пояснява, че новата възможност е в отговор на желанието на потребителите, които освен повече пространство в облачното хранилище искат да качват и по-големи файлове.

Новата функционалност се въвежда в световен мащаб и скоро ще стане достъпна за всички потребители на клауд услугата. Конкуренти услуги за съхранение на данни в облака като Dropbox и Google Drive вече позволиха качване на големи файлове, докато досега OneDrive беше ограничена само до 2GB.

За сравнение, максималният размер при Dropbox също е 10GB, докато Google Drive позволява на бизнес потребители да качват файлове с размер до 5TB.

OneDrive предлага безплатно 15GB дисково пространство за всеки акаунт. В допълнение към повишения размер на качваните файлове, Microsoft е ускорила синхронизацията в OneDrive, което скоро ще бъде забелязано от потребителите, уверява компанията.

Друго важно подобрение в OneDrive е възможността за споделяне на файлове директно от Windows Explorer. Тази функция също става достъпна за потребителите на услугата по целия свят, ако ползват Windows 7 и Windows 8.

Коментари по темата: „OneDrive вече приема 10-гигабайтови файлове”

добавете коментар...

  1. Ihsan

    A million thanks for posting this iniaomrtfon.

Коментар