Играчки и видеокасети се превръщат в мебели

Мебелите на холандския дизайнер са направени от е-отпадъци и 3D-отпечатани рециклирани материали

Мебелите на холандския дизайнер са направени от е-отпадъци и 3D-отпечатани рециклирани материали

Холандецът Дирк Вандер Коойдж вдъхва нов живот на старите пластмасови играчки, видеокасети и изхвърлено компютърно оборудване, като ги преобразува в мебели. Неговата колекция в шоурума Hemkade в Холандия наскоро беше обогатена с интересни нови елементи, изработени от рециклирани материали, съобщи GreenTech.bg.

Мебелите на холандския дизайнер са направени от е-отпадъци и 3D-отпечатани рециклирани материали. Неговата колекция вече включва лампа от рециклирана пластмаса, маса от стопени играчки, както и секция с рафтове и закачалки за дрехи.

Масичката е оцветена в бонбонени цветове и изглежда като 3D версия на абстрактна живопис, но ако погледнем по-отблизо, можем да разпознаем формите на вещите, от които е направена. Стари играчки и видеокасети са включени в проекта, който се състои от кръгла полоскост и конична основа.

Вдъхновен от френеловите лещи, дизайнерът е проектирал и лампа, която прилича на златиста летяща чиния. Тя концентрира светлината в относително тесен лъч, така както го правят фаровете на колите, прожекторите и навигационните светлини.

Интересна е и „сапунената” секция. Външният слой на структурата поддържа дървените рафтове и визуално имитира мекотата на сапунена пяна.

Коментар