Dune HD Base 3D – класен мултимедиен плейър

Dune HD Base 3D се явява универсално решение за Full HD видео, аудио плейбек и услуги като IPTV и видео по поискване

Dune HD Base 3D се явява универсално решение за Full HD видео, аудио плейбек и услуги като IPTV и видео по поискване

Най-актуалният в последните години производител на мултимедийни плейъри – тайванската компания Dune HD – зададе нов стандарт в своята пазарна ниша с модела Dune HD Base 3D. Устройството се явява универсално решение за Full HD видео и аудио плейбек, както и за услуги като IPTV и видео по поискване (VOD), където са налични.

Това е „тежката артилерия” в сегмента на мултимедийните плейъри, посочват от онлайн магазина Smartshop.bg, който предлага на пазара у нас новия топ продукт на Dune HD. Свързан в домашната мрежа, Dune HD Base 3D може да възпроизвежда мултимедийно съдържание от всяко устройство направо на телевизора с най-високото възможно качество.

Моделът поддържа огромно разнообразие от цифрови формати, кодеци и файлови контейнери, които се използват към момента – от свалено от интернет съдържание до дискови формати Blu-ray, DVD и CD. В списъка с възможности фигурират също модерните 3D видео стандарти като MVC, SBS и Top/Bottom, както и поддръжка на некомпресирано HD аудио с качество до 24 бита/192 КHz и технологии като Dolby True HD, DTS HD Master Audio, LPCM, FLAC и APE.

Dune HD Base 3D тежи 500 грама и може да възпроизвежда мултимедийно съдържание от всяко устройство направо на телевизора

Dune HD Base 3D тежи 500 грама и може да възпроизвежда мултимедийно съдържание от всяко устройство направо на телевизора

Dune HD Base 3D възпроизвежда видео, музика, снимки и друго мултимедийно съдържание от всякакъв източник – твърд диск, компютър в мрежата, NAS сървър, външен диск, USB флаш памет и др. Потребителите могат да монтират в плейъра 3,5-инчов твърд диск с капацитет до 4TB. Нещо повече, твърдият диск може да се заменя по време на работа на плейъра – т.нар. „гореща” замяна (hot swap).

Наличието на интерфейс HDMI 1.4 гарантира съвместимост с най-новите 3D телевизори и проектори. Плейърът разполага със собствен уеб браузър и флаш-базирани приложения като YouTube, интернет радио и др. Предвидени са и множество функции за управление на съдържанието според индивидуалните предпочитания.

Цялата продуктова гама на Dune HD – от бюджетните STB (set-top box) до универсалните устройства от професионален клас – използва чипсети на Sigma Designs, които обезпечават висока производителност. Dune HD Base 3D работи изключително бързо, благодарение именно на медиен процесор от последно поколение Sigma Designs SMP8672/73.

Dune HD Base 3D се предлага на българския пазар за 629 лв. от Smartshop.bg. Добавянето на твърд диск с капацитет 500GB оскъпява устройството с 90 лв., а опциите за HDD 1TB и 2TB струват съответно 120 лв. и 170 лв. От същия производител в онлайн магазина са налични още няколко продукта, вкл. мултимедиен плейър Dune HD TV-303D, компактен USB донгъл Dune HD Digital TV Stick и безжична клавиатура и мишка с тъчпад.

Коментари по темата: „Dune HD Base 3D – класен мултимедиен плейър”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    здравеите имам такъв плеър принципно съм доволен но проблемът ми е с youtube просто него зарежда добре и забива а и апликация не намирам. въпросът ми е дали има апликация и дали е нормално да забива

Коментар