Проблеми за бизнеса на Microsoft в Китай

Xbox One ще дебютира в Китай към края на годината вместо на 23 септември

Xbox One ще дебютира в Китай към края на годината вместо на 23 септември

Проблемите на Microsoft в Китай доведоха до отлагане на пазарния дебют в страната на ключов продукт като новата геймърска система Xbox One. Софтуерният гигант реши да измести старта на продажбите, като се предполага, че това действие е продиктувано от разследването, което властите в Китай предприеха срещу американската компания.

Xbox One ще дебютира в Китай към края на годината, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от Microsoft. По план, конзолата трябваше да излезе на пазара в Китай на 23 септември. Развлекателното устройство ще струва 600 долара, а в комплект с контролер Kinect – 700 долара.

Водещите играчи в индустрията на игрите получиха възможност да атакуват китайския пазар след като в началото на годината правителството свали 13-годишната забрана за продажби на конзоли за игри в страната. Анализаторите от PricewaterhouseCoopers очакват китайският пазар за геймърски продукти да достигне 10 милиарда долара през 2015 г.

Според наблюдателите на пазара, Microsoft не може да пусне в срок Xbox One в Китай, заради проблемите на компанията в азиатската страна. Неотдавна срещу компанията бяха предприети антимонополни проверки, а преди това властите блокираха услугата Microsoft OneDrive и забраниха използването на Windows 8 в администрацията.

Коментар