HTC отвори представителство в България

Николай Нанков ще затвърждава позициите на HTC в България и Македония

Николай Нанков ще затвърждава позициите на HTC в България и Македония

Производителят на смартфони HTC отвори официално представителство в България, следвайки стратегия за самостоятелно присъствие на всеки пазар в Централна и Източна Европа.

Николай Нанков е новият регионален директор на HTC за България и Македония. Той ще отговаря за търговските отношения и маркетинговите активности на HTC с мобилните оператори и търговските вериги в двете страни.

„Поемам поста нa регионален директор на HTC за България и Македония с мисията да затвърдя позицията на HTC като водещ бранд в иновациите и дизайна на смартфони и на предпочитана от българските потребители марка мобилни телефони”, коментира назначението си Николай Нанков.

Новият регионален мениджър на HTC има солиден опит в областта на телекомуникациите. Преди да се присъедини към HTC той е отговарял за маркетинга и продажбите на Huawei за България и Македония.

Николай Нанков започва кариерата си в Германос, където преминава през различни позиции – от продуктов мениджър до мениджър на търговски отдел. Работил е също за AIG Bulgaria Insurance SA и LG Electronics. Притежава бакалавърска степен по търговски мениджмънт и магистърска степен по Маркетинг от УНСС.

Коментар