Облачна услуга ще се грижи за доброто ни здраве

Идеята на Microsoft Health е да направи спортните занимания по-разбираеми и приятни

Идеята на Microsoft Health е да направи спортните занимания по-разбираеми и приятни

Облачна услуга на Microsoft ще помогне на спортуващите да следят здравословното си състояние и да получават полезни съвети чрез мобилни устройства и носима електроника.

Новата платформа Microsoft Health се състои от мобилно приложение, облачна услуга, която съхранява данни за фитнеса и здравето, и интелигентна система за анализ, наречена Intelligence Engine.

Едноименното приложение Microsoft Health вече е достъпно за трите най-популярни платформи: Android, iOS и Windows Phone. Заедно с него Microsoft пусна и спортна гривна, наречена Microsoft Band и съвместима с Health.

В блога си Microsoft обяснява ползата от новата услуга: „Microsoft Health е облачна услуга, която ще ви помогне да водите здравословен начин на живот чрез полезни съвети, базирани на данни от спортни устройства и приложения, които използвате всеки ден”.

Идеята на Microsoft Health е да направи спортните занимания по-разбираеми и приятни. Платформата събира данни от различни устройства и ги съхранява в облака. Става въпрос за данни като изминато разстояние, калории, пулс и др.

Microsoft Health се състои от мобилно приложение, облачна услуга за съхранение на данните система за анализ Intelligence Engine

Microsoft Health се състои от мобилно приложение, облачна услуга за съхранение на данните и система за анализ Intelligence Engine

Тази информация след това се анализира от системата Intelligence Engine, която е способна да изчисли кое упражнение колко калории изразходва и дори дава препоръки – например, как правилно да спим или да се храним, коя работа влияе на качеството на съня, какви и колко упражнения да правим в работен режим.

Нещо повече, Intelligence Engine може да се самообучава и с времето започва да дава все по-полезна информация, отчитайки работния и личния график. За целта данните от спортуването могат да се обединят с календара и електронната поща, откъдето Intelligence Engine ще събира информация.

Microsoft е замислила Health като платформа, която работи не само със собствените й устройства, но и с продукти и услуги на други компании. Така например, Health е съвместима с решения като Jawbone, MapMyFitness, MyFitnessPal и RunKeeper. Предвижда се също поддръжка на HealthVault, където личният лекар може да преглежда данните на своите пациенти.

Коментар