LibreOffice обновен с Fresh и Still версии

LibreOffice е достъпен във версии както за напреднали, така и за консервативни потребители

LibreOffice е достъпен във версии както за напреднали, така и за консервативни потребители

Две обновления на офис пакета с отворен код LibreOffice поставят началото на нов подход, прилаган от разработчика The Document Foundation.

Версиите LibreOffice 4.3.3 и 4.2.7 коригират над 200 грешки и се позиционират съответно като Fresh и Still. Първата от тях е насочена към потребители, които искат час по-скоро да получат нововъведенията в офис пакета, докато втората се явява по-стабилна, проверена във времето версия за консервативни потребители.

„За първи път пускаме версии Fresh и Still в един ден и това е добра възможност да покажем, че поддържаме едновременно два клона на едно приложение, за да удовлетворим по най-добрия начин потребностите както на напредналите, така и на консервативните потребители”, коментира Итало Ваньоли, представител на The Document Foundation.

Двете версии са достъпни за сваляне безплатно от сайта на проекта. Според разработчика, корпоративните потребители могат да разчитат на професионална поддръжка, за да получат най-доброто от LibreOffice.

Даунлоуд: LibreOffice

Коментари по темата: „LibreOffice обновен с Fresh и Still версии”

добавете коментар...

  1. Ивакис

    Митка, ти си значи от консервативните потребители.

  2. Митка

    Тези са се побъркали напълно. Какви са тези Fresh и Still? Има си много подходящи думички stable release и development release.

    В старанието си на лингвистични акробатики за по user friendly нека да минат на пещерняшки език гуугага гугигь го гу гоф гу либре.

Коментар