Революционните мрежови решения за сигурност от WEBROOT вече и в България

Решенията WEBROOT, използващи SaaS методологията, максимално опростяват организацията на защитата на потребителите от Интернет заплахи

WEBROOT е едновременно най-бързият, най-компактният и най-щадящият откъм ресурси продукт за сигурност, като всичко това не е за сметка на качествата му за борба със зловредните приложения

Компанията WEBROOT c централа в Брумфилд, щата Колорадо – САЩ, основана 1997 год., днес е една от водещите компании, предлагащи решения за информационна сигурност.

Решенията се използват от над 30 милиона потребители в целия свят. Развитието на компанията се поддържа от инвестиционните фондове Technology Crossover Ventures, Accel Partners и Mayfield. Официален сайт: http://www.webroot.com

В България решенията се дистрибутират от КОМПЮТЪР 2000 България и се разпространяват чрез мрежа от оторизирани риселъри.

Посетете страницата на WEBROOT на български език от където ще можете и да изтеглите пробни версии на продуктите: http://dox.computer2000.bg/Webroot/index.html

Решенията за сигурност на WEBROOT използват революционен метод за защита на мрежата и крайните точки от всякакъв вид вируси и други зловредни приложения, както и от насочени атаки като например фишинг, опасности в социалните мрежи и други от този характер. Решенията WEBROOT, използващи SaaS методологията, максимално опростяват организацията на защитата на потребителите от Интернет заплахи.

Всички продукти, използващи платформата Webroot SecureAnywhere, не съдържат в себе си база данни с дефиниции за разпознаване на опасен софтуер. Вместо това се прилага система за разпознаване на поведението на опасните процеси с изключителна точност, както и се осигурява защита чрез глобалната система за репутация на WEBROOT, която използва пълния потенциал на Cloud мрежите.

Уникален подход за защита – без използване на дефиниции

Поради тази си уникална характеристика решенията на WEBROOT имат множество предимства, които ги поставят пред конкурентите. WEBROOT е едновременно най-бързият, най-компактният и най-щадящият откъм ресурси продукт за сигурност, като всичко това не е за сметка на качествата му за борба със зловредните приложения, дори напротив, с изчисляването на поведението на процесите в реално време се осигурява максимална защита срещу познати и непознати (zero-day) заплахи.

Най-компактното и лесно за управление решение за сигурност

WEBROOT притежава най-компактния откъм размери клиент, който се инсталира на защитените крайни точки, големината на програмата не надвишава 700 KB! Инсталира се изключително бързо, конфигурира се еднократно при стартирането и след това предоставя максимална защита, без да се намесва в работния процес на даденото устройство.

Пълно сканиране на системата отнема по-малко от 2 минути

Независимо от големината на дисковото пространство на защитените устройства сканирането на всички процеси в системата винаги отнема не повече от 2 минути! Това е възможно, тъй като се взима под внимание само малка част от процесите, която се изпраща до „облака“, където се проверява от глобалната система за репутация на WEBROOT. Отделно, локално се изпълняват зададени процеси в безопасен Sandbox режим за проверка, дали са със зловреден характер.

Не влияе на производителността

Платформата Webroot SecureAnywhere не се нуждае от много системни ресурси, за да извършва своята работа. Това прави решенията на WEBROOT изключително подходящи за по-стари машини.

Защита за множество видове устройства

Решенията на WEBROOT служат за защита на крайни точки, от работни станции и сървъри до мобилни устройства като смартфони и таблети. Webroot SecureAnywhere предоставя сигурност за PC и Mac системи, както и за мобилни устройства, използващи iOS и Android.

Портфолио от продукти за бизнеса и домашните потребители

Портфолиото на WEBROOT съдържа продукти, както за бизнеса, така и насочени към домашните потребители. Бизнес приложенията разполагат с централизирана, уеб-базирана конзола за управление, с възможност за задаване на различни права за достъп на администраторите, според техните функции. Крайно-клиентските продукти са изключително лесни за управление, разполагат с локална конзола, която се характеризира с приятен и разбираем дизайн.

ПРОДУКТИ ЗА ДОМАШНИ ПОТРЕБИТЕЛИ

webroot-antivirusWebroot SecureAnywhere Antivirus

Базовият пакет на WEBROOT предоставя антивирусна защита за PC и Mac устройства, възползвайки се от всички предимства на Webroot SecureAnywhere платформата. Извършва защита в реално време от фишинг, като идентифицира и блокира фиктивните уеб-страници, които подвеждат потребителя да въведе личните си данни. Webroot SecureAnywhere Antivirus се инсталира изключително бързо, конфигурира се еднократно – без досадни известия и забавяния в производителността.

webroot-plusWebroot SecureAnywhere Internet Security Plus

Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus притежава всички функции на базовия пакет, като добавя защита за мобилни устройства, използващи iOS или Android, както и управление на използваните пароли в Интернет. Мобилната сигурност за Android се извършва чрез автоматично сканиране на приложенията. За управление на паролите има възможност за използване на единична такава за всички места, които посещава потребителят, така трябва да се помни само една парола, добре защитена от WEBROOT.

webroot-completeWebroot SecureAnywhere Internet Security Complete

Продуктът Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete внася още няколко интересни функционалности към Internet Security Plus. Предоставя се възможност за заличаване на всички следи от online активност, като изтритите файлове могат да се направят невъзстановими. По този начин потребителят може да е напълно спокоен, докато работи в мрежата, например при интернет банкиране и използване на всякакъв вид лични данни. Едно от уникалните предимства на Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete е заделеното лично online дисково пространство от 25 GB, където могат автоматично да се съхраняват всякакъв вид файлове (backup) с достъп от всяко устройство на потребителя.