ERP.BG дари компютри на училището в Негован

Най-малките ученици се учат да рисуват и пишат текстове на компютър

Най-малките ученици се учат да рисуват и пишат текстове на компютър

Софтуерната компания ERP.BG дари шест компютъра на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Негован. Това става непосредствено след като шест от старите компютри на училището изгарят и учебният процес бил възпрепятстван.

Училището е малко и трудно се издържа само. Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика. Най-малките ученици например се учат да рисуват и пишат текстове на компютър, което им създава полезни навици за работа с различни софтуерни програми и им разкрива потенциала на компютрите.

„Обучението по информационни технологии още от ранна възраст е от голямо значение за бъдещото развитие на тези деца и за натрупване на базови познания, които в последствие те да надградят в средното и висшето си образование. Като директор на училище в малко населено място искам моите ученици да получат равен старт в живота със своите връстници от големите градове и затова акцентирам особено много на придобиването на компютърни умения и познания”, сподели директорът на училището Николай Радулов.

„Радвам, че успяхме да помогнем на училището във важен момент”, сподели Наталия Футекова (в средата)

„Радвам, че успяхме да помогнем на училището във важен момент”, сподели Наталия Футекова, управляващ партньор в ERP.BG (в средата)

Училището обаче не разполага с голям бюджет и всяка подкрепа е изключително важна. „Затова бих искал да изкажа дълбоката си благодарност на всички спонсори, които помагат на училището ни, както и на госпожа Наталия Футекова, чиято помощ дойде тъкмо навреме, в момент когато децата нямаха на какво да се обучават в часовете по информатика”, допълни Радулов.

През последните години той развива активна дейност по привличане на спонсори, с чиято помощ да подобри условията за учениците и да им гарантира възможно най-доброто обучение в перспективни сфери като информационните технологии. Въпреки че повечето компютри, с които разполага училището, са стари и недостатъчно на брой, директорът има амбиция да отвори втора зала за компютри, за да отдели големите от малките ученици.

„През последните години образованието се променя с бързи темпове, появяват се нови технологии и модели на преподаване. Тези иновации обаче не навлизат равномерно във всички учебни заведения и докато в големите градове учениците използват таблети и дигитални дъски за писане, училищата в по-малките населени места често изпитват трудности дори да предоставят на всичките си ученици достъп до компютри”, каза Наталия Футекова, управляващ партньор на ERP.BG.

Тя е впечатлена от усилията, които прави директорът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Николай Радулов. „Радвам, че успяхме да помогнем на училището във важен момент”, сподели Футекова.

Коментар