Kyocera планира соларни смартфони

Технологията Wysips Crystal може да бъде интегрирана в сензорните екрани по време на производството им, като се постави като слой под или над стъклото

Технологията Wysips Crystal може да бъде интегрирана в сензорните екрани по време на производството им, като се постави като слой под или над стъклото

Японската компания Kyocera проучва възможностите за създаване на 100% соларно захранвани смартфони. Миналата седмица компанията е постигнала споразумение със Sunpartner, разработчик на технологията Wysips Crystal, съобщи GreenTech.bg.

Сделката на базираната във Франция Sunpartner с Keyocera би могла да проправи пътя към създаване на телефони със соларни сензорни екрани. Подобни дисплеи биха намерили приложение също в таблетите и четците на е-книги.

Технологията Wysips Crystal е позната от 2011 г., но за първи път на световната сцена в PV индустрията се демонстрира осезаем интерес към нея. Sunpartner и Kyocera ще работят заедно за подобряване на технологията и адаптиране на техническите характеристики на фотоволтаичните компоненти.

Съвместната лаборатория ще бъде отворена през следващата година, разкрива съоснователят и президент на Sunpartner Technologies Людовик Деблоа. Технологията Wysips Crystal може да бъде интегрирана в сензорните екрани по време на производството им, като се постави като слой под или над стъклото.

Фотоволтаичният елемент работи със слънчева светлина, както и други форми на светлината, предоставяйки „вечно и постоянно” зареждане. Това означава, че батериите на устройствата с такива екрани ще бъдат винаги включени без нужда от зарядно устройство.

Коментар