MS Office става напълно безплатен за iOS и Android

Проверка на правописа в Word при работа с таблет под управление на Android

Проверка на правописа в Word при работа с таблет под управление на Android

Microsoft неочаквано смени политиката си за предлагане на пакета Office за мобилни устройства. Компанията обяви, че Office за Android и iOS вече ще се разпространява без абонамент с пълната си функционалност, което на практика означава безплатно.

„От днес потребителите на iPhone, iPad и Android могат да създават и редактират съдържание в Office без абонамент”, гласи официалното съобщение, публикувано вчера.

Джон Кейс, корпоративен вицепрезидент по маркетинг на Office, обяснява този ход с желанието на компанията рязко да увеличи броя на хората, които ползват офис пакета. Досега приложенията бяха достъпни безплатно за потребителите с абонамент за Office 365.

Преди няколко години за Microsoft беше немислимо да пусне Office безплатно, тъй като офис пакетът се явяваше един от основните й източници на приходи. Сега обаче ситуацията е коренно различна – потребителите станаха мобилни, имат на разположение безплатни клауд приложения от други разработчици, а самата Microsoft печели повече от други свои услуги.

В допълнение, Microsoft обяви скорошната поява на Office за таблети под управление на Android – пакетът ще излезе в началото на 2015 г. Демо версия на Office за Android таблети е достъпна и в момента след регистрация.

Коментари по темата: „MS Office става напълно безплатен за iOS и Android”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Те MS вече проклятието ги застигна и почват да съкращават разработчици масово… Но все още са на плюс и имат доста спестени средства, така че агонията ще продължи мнооого дълго.

  2. Венци

    Ще ги застигне и MS проклятието на “безплатните” неща.

  3. Цеци

    Много закъсняха от алчност , отдавна вече всички работят с Безплатния офис от облака на Гугъл Докс docs google

Коментар