Microsoft показва утре първия си Lumia смартфон

В тизера на новия Lumia смартфон се набляга на камерата

В тизера на новия Lumia смартфон се набляга на камерата

Microsoft ще покаже утре първия си смартфон от серията Lumia. Тизер с изображение на модела с хаштаг #MoreLumia и дата 11.11.2014 беше публикуван на страницата на Nokia във Facebook.

Събитието ще мине под наслов „Microsoft ще предостави силата на ежедневната мобилна технология на всеки”. Компанията придоби бранда Lumia за срок от десет години заедно с покупката на подразделението за телефони на Nokia.

Засега няма конкретна информация за техническите параметри на модела. На изображението се вижда само горната част с камерата. Представянето на Lumia обаче съвпада с появата на информация за модела Lumia RM-1090 в базата данни на китайския център за сертифициране на телекомуникационно оборудване.

Това е модел от начално ниво с 5-инчов сензорен AMOLED екран с резолюция qHD (960×540), батерия с капацитет 1900 мАч, безжични модули 3G, HSPA, Wi-Fi и Bluetooth LE и два сим слота. Очаква се моделът да има чипсет Snapdragon, 5MP камера и 1GB оперативна памет. Несъмнено, новият Lumia ще работи под управление на Windows Phone 8.1.

Коментар