Facebook ще оказва здравни услуги

Facebook планира да създаде онлайн група за съдействие на страдащи от различни заболявания хора. Освен това социалната мрежа разработва „профилактични” приложения, които могат да помогнат на потребителите да водят по-здравословен живот.

В последните месеци хора от Facebook провеждат регулярни срещи с лекари и работници от сферата на здравеопазването, твърди Ройтерс. В допълнение, компанията планира да създаде научно-изследователско подразделение, което ще се занимава с тестване на създадените здравни приложения.

Анализаторите на Facebook са забелязали, че хората, страдащи от хронични заболявания като диабет, често търсят съвети от други потребители на сайта със същия проблем и създават страници на групи, в които болните могат да обменят информация. Това е подтикнало компанията да се насочи към здравните услуги.

Възниква обаче въпросът за неприкосновеността на личната информация. За да предотврати нежелани реакции, Facebook може да създаде напълно независими от мрежата здравни приложения или да позволи регистриране чрез псевдоними и измислени имена – по този начин ще бъдат привлечени хора, страдащи от заболявания, за които не искат аудиторията на Facebook да знае.

Коментар