Немски служби ще следят в социалните мрежи глобално

Германия разработва система за мониторинг и декодиране на интернет трафик извън страната

Германия разработва система за мониторинг и декодиране на трафик извън страната

Немските разузнавателни служби ще похарчат 300 милиона евро за следене на потребители в социалните мрежи извън пределите на Германия в следващите пет години, съобщават местни медии.

Зюддойче Цайтунг изнася информация за секретна програма Strategic Technology Initiative (STI), позовавайки се на конфиденциален документ, изпратен от Федералната разузнавателна служба на Германия в Бюджетната комисия на Бундестага. Службите са поискали от комисията да им отдели допълнителни 28 млн. евро към вече получените 6,2 млн. евро за 2015 г.

Представител на правителството е потвърдил пред местните медии за съществуването на проекта STI. По неговите думи, главната задача на програмата STI е изграждане на система за ранно предупреждение за подготвяни кибератаки срещу Германия.

Системата ще работи в реално време, като извършва мониторинг на кодирания интернет трафик и при необходимост ще го декодира. Повече подробности за програмата засега не са известни.

В момента STI е на ранен етап на изграждане. През юни 2015 г. правителството на Германия планира да представи работещ прототип на системата. Твърди се, че тя ще може да следи дискусиите между потребители в Twitter и блогове.

Коментари по темата: „Немски служби ще следят в социалните мрежи глобално”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    TE DA SPRAT SOCIALNITE NA RADIKALITE PA TOGAVA DA SLEDIAT

Коментар