Край на страховете за включената ютия

Страхът, че сте забравили ютията включена у дома, може да бъде забравен, ако имат смарт система mydlink Home

Страхът, че сте забравили ютията включена у дома, може да бъде забравен, ако иматe смарт система mydlink Home. Новата технология беше представена у нас от Огнян Данчев, мениджър на D-Link за България и Румъния

Няколко свързани продукта и едно приложение правят управлението на дома лесно и удобно. Смарт системата бе представена днес у нас от мрежовата компания D-Link.

Решението mydlink Home се състои от двe IP видео камери, детектор за движение и смарт контакт. Само по себе си всяко от тези устройства дава на собствениците на жилища контрол от всяко място, чрез смартфон или таблет.

Отдалеченият контрол върху домакинските уреди означава, че най-накрая хората могат да се отърсят от притесненията, свързани с напускането на дома. Така например, широко разпространен е страхът, че сте забравили ютията включена. Благодарение на mydlink Home, можете да проверите това дистанционно, дори когато сте извън дома.

Четирите продукта могат да се свържат помежду си посредством безплатно мобилно приложение mydlink Home за Android и iOS устройства с цел пълна автоматизация на процеса. Ефектът от системата е намаляване на разходите за енергия и охрана, както и повишена сигурност чрез достъп до дома по всяко време и от всяка точка на света.

Умният контакт, включен в комплекта на mydlink Home, може да се активира и управлява дистанционно

Умният контакт, включен в комплекта на mydlink Home, може да се активира и управлява дистанционно

Повечето текущи системи за „smart home” са скъпи и сложни за инсталация, посочи Огнян Данчев, регионален мениджър на D-Link за България и Румъния. По неговите думи, устройствата на D-Link са ценово изгодни, имат богата функционалност и същевременно са лесни за конфигуриране и управление.

Устройствата могат да се използват самостоятелно или заедно, настройват се бързо и не са обвързани с месечни такси или абонаментни планове. „Сега е лесно да превърнете дома си в истински умен дом”, каза Данчев.

Системата mydlink Home може да се използва в различни сценарии. Така например, когато устройствата са свързани, при засичане на движение, умният контакт се активира и включва лампата. Можете да получите SMS или имейл, когато е засечено неочаквано движение в дома ви.

Продуктите от смарт серията mydlink Home ще се предлагат на българския пазар от декември тази година. Цените на различните устройства не бяха съобщени от компанията.

Коментари по темата: „Край на страховете за включената ютия”

добавете коментар...

  1. Dean

    От статията освен че рекламира бранда нищо друго не разбрах. Smart home концепцията не е да сложиш една камера която да ти праща sms-и.

  2. Иван

    Не ми върши работа имам котка 🙂

  3. Драгомир

    Коментарът под мен е много интелигентен! То лапето и английски научило, да се не надяваш. При това и може да чете български, очевидно (пак да се не надяваш).

  4. Mmk

    The comment above is so stupid.

  5. Anonymous

    “чрез достъп до дома по всяко време и от всяка точка на света”,

    достъп, както за Вас, така и за всеки, който успее да ви “хакне” и примерно да Ви включи ютията, по всяко време и от всяка точка на света

Коментар