Процесор Power8 ускорява сървърите на IBM

IBM позиционира новите машини като алтернатива на сървърните центрове  за широко потребление

IBM позиционира новите машини като алтернатива на сървърните центрове за широко потребление

IBM въвежда нови сървъри Power S824L за работа с големи масиви от изчислителни данни. Те предлагат с 20% по-добро съотношение цена/продуктивност в сравнение със системите, базирани на процесори Intel Xeon v3.

Компанията позиционира новите машини като алтернатива на сървърните центрове за широко потребление. Power8 е първият процесор в света, оптимизиран за най-тежките работни натоварвания при обработване на големи обеми от данни, твърди IBM.

Новите системи на база Power8 интегрират технологии на IBM и други членове на Open Power Foundation. С помощта на Power8 системи банките ще могат по-добре да анализират риска, енергийни компании по-точно да локализират петролни резерви, а учените по-бързо да идентифицират лекове за болести, посочват от IBM.

Компанията ще оптимизира своите корпоративни приложения за „Big Data”, вкл. софтуера за бази данни DB2, с технология BLU Acceleration. В допълнение, IBM работи по оптимизирани версии на Power системите за финансови услуги, сигурност, биоинформатика и други приложения.

Коментари по темата: „Процесор Power8 ускорява сървърите на IBM”

добавете коментар...

  1. John

    Има ли начин да отделяте рекламите от новините?

Коментар