Facebook разработва делова социална мрежа

Facebook се насочва към бизнес потребителите с нов, делови проект

Facebook се насочва към бизнес потребителите с нов, делови проект, известен засега като Facebook at Work

Facebook работи усилено по нов проект – платформа за делово общуване, разкри Файненшъл таймс, позовавайки се на запознати с дейността на компанията.

Новата социална мрежа Facebook at Work ще конкурира подобни проекти на Google, Microsoft и LinkedIn. В нея потребителите ще могат да общуват професионално, да се свързват с колеги, да създават и обменят файлове както в Google Drive и Microsoft Office.

Част от екипа, посветен на новата разработка, се намира в Лондон. Твърди се, че интерфейсът на мрежата прилича на класическия фейсбук, с лента за новини и възможност за разделяне на лентата с приятели на групи.

В допълнение, потребителите ще могат да правят недостъпна неформалната информация за себе си, личните снимки и видео клипове, които не са свързани с деловите им ангажименти.

Служителите на Facebook от дълго време използват тази мрежа за корпоративни цели. Така, в процеса на работа е възникнала идеята за изнасяне на мрежата извън пределите на компанията.

В момента пилотна версия на Facebook at Work се тества в няколко компании. Не се съобщава кога новата мрежа ще стане официално достъпна за всички.

Коментар