600 служители на IBM ще се посветят на Watson

IBM позиционира Watson като иновативна система, която бележи нова ера в изчислителните технологии

IBM позиционира Watson като иновативна система, която бележи нова ера в изчислителните технологии

IBM открива офис в Ню Йорк с около 600 служители, посветени изцяло на когнитивната система Watson. Клиентите на компанията ще могат да се възползват от възможностите на Watson чрез „Ecosystem Partners” – общност от организации, които си сътрудничат и създават ново поколение когнитивни приложения.

Базирани на IBM Cloud с инфраструктура SoftLayer, тези приложения използват когнитивния интелект на Watson в различни области. Общността Ecosystem Partners ще помогне, например, на лекарите да подобрят здравните услуги за пациентите, ще улесни туристите при планиране на перфектната ваканция и др.

IBM позиционира Watson като иновативна система, която бележи нова ера в изчислителните технологии. Това е възможно, благодарение на способностите на Watson да взаимодейства чрез естествен език и да обработва огромни количества данни, като извежда неразкрити модели и идеи и надгражда знанията си след всяко взаимодействие.

Междувременно, IBM обяви няколко значими партньорства в световен мащаб, свързани с Watson. По този начин компанията разширява достъпа до когнитивната платформа и демонстрира ползите от анализа на големи обеми от данни и възможностите на изкуствения интелект, който тази платформа притежава.

Коментар