Био-дрон се разгражда след удар в скалите

Био-дронът на НАСА не оставя никакви следи, ако катастрофира

Био-дронът на НАСА, направен от гъбен материал, се разгражда напълно след катастрофа и не оставя никакви следи от себе си

Когато безпилотен самолет катастрофира и падне на земята, освен замърсяване и увреждане на потенциално чувствителна среда, това може да означава издаване и разобличаване на шпионска дейност. Тук на помощ идва умен биоразградим дрон.

Иновативният летален апарат на НАСА е направен от гъбен материал, така че просто се разгражда и става незабележимо петно, ако се наложи аварийно кацане, пише GreenTech.bg.

За направа на корпуса е използван гъбен материал, наречен „мицел” и покрит с „кожа” от целулоза за здравина. Схемата на безпилотния самолет е отпечатана с помощта на биоразградимо мастило.

Самолетът има няколко части, които не са чак толкова биоразградими, като батерията и роторите, но учените в момента работят по методи, чрез които да ги заменят с аналогични устройства от бактерията Е.Коли. Така, при евентуална катастрофа, самолетът ще бъде невъзможен за намиране. „Никой няма да разбере дали сте разлели малко подсладена вода там или е имало самолет”, казва Лин Ротшилд – специалист от НАСА, който е създал биоразградимия дрон.

Коментари по темата: „Био-дрон се разгражда след удар в скалите”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    BIOHAZARD WEAPON

Коментар