Украинска фирма отваря ИТ академия у нас

Украинската фирма SoftServe ще отвори на 15 декември ИТ академия в София, в която ще предлага безплатни курсове за студенти и хора с малък опит в разработването на софтуер.

В зависимост от насочеността на групата, обучението ще има продължителност от 2 до 4 месеца. Най-добре представилите се курсисти ще получат шанс за работа в SoftServe България.

Първата група в ИТ академията ще стартира с обучение по Web UI (JavaScript) технологии, в което са застъпени най-новите методологии в разработването на софтуер. Обучението включва участие в реални проекти под ръководството на професионални преподаватели.

Желаещите да се включат в обучението могат да кандидатстват на сайта на SoftServe, в секцията University/IT Academy. До няколко дни те ще получат покана за интервю, технически тест и тест по английски език, уточняват от компанията.

По-рано тази година SoftServe отвори развоен център в София, който е първият международен такъв извън пределите на Украйна. Компанията планира също така да отвори два развойни центъра в Полша.

Коментари по темата: „Украинска фирма отваря ИТ академия у нас”

добавете коментар...

  1. реалист?

    По – добре е от нищо, мисля. Подкрепям всички инициативи от този вид.

  2. Иван

    Хитреци да им пускат да се пробват с реална работа за без пари. Това преведено от украински на български език е стундентски стаж без запалата или работа на изпитателен срок без заплащане.

  3. Драгомир

    Малко пресилено е да я наричат “академия”.

Коментар