Задава се голям хакатон в Белград

Предизвикателството на хакатона е да се създаде най-добрата онлайн игра само за 24 часа

Предизвикателството на хакатона е да се създаде най-добрата онлайн игра за 24 ч.

Голям хакатон по бързо програмиране на видео игри ще се състои на 13 декември в Белград. Организатор на състезанието е Nordeus, издател на една от най- популярните спортни онлайн игри в света – Top Eleven Be a Football Manager.

В хакатона могат да участват и български разработчици и дизайнери, които искат да премерят сили с конкуренцията. Предизвикателството е да се създаде най-добрата онлайн игра само за 24 часа, в сградата на Nordeus в Белград.

Най-добрите проекти ще бъдат наградени с игрови конзоли, мобилни телефони, таблети и други видове хардуер. Всички състезатели ще получат собствено пространство за работа, необходимото оборудване, храни, напитки, както и възможност за почивка в стаята за релаксация, която ще е на разположение 24 часа.

Допускат се както самостоятелни, така и екипни регистрации в срок до 26 ноември. Индивидуалните участници ще бъдат разделени на отбори от Nordeus, в зависимост от техните умения. Тази година ще има участници от Гърция, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Великобритания и България.

12 отбора ще участват в конкурса, където ще се конкурират за създаване на най-добрата видео игра по определена тема, която ще се оповести в деня на конкурса. Журито ще вземе решение за победителите по категории, както и за цялостното състезание.

Наградите за първите три места ще са в категории мултимедийна презентация, техническа сложност и геймплей. На всеки избран участник ще бъде осигурено работно пространство и необходимото оборудване.

Събитието ще се излъчва на живо от официалната уеб страница на организатора. Игрите, които ще се разработят по време на хакатона, както и постоянните актуализации ще могат да се изтеглят от същата уеб страница. Играчите и зрителите пък ще имат възможност да гласуват за предпочитан от тях проект, а неговите създатели ще спечелят специална награда.

Коментар