Yahoo става търсачка по подразбиране във Firefox

Развитието на браузъра Firefox вече ще зависи в немалка степен от Yahoo

Развитието на браузъра Firefox вече ще зависи в немалка степен от Yahoo

Yahoo ще стане търсачка по подразбиране в бразуъра Firefox от декември тази година в САЩ, а от началото на 2015 г. – за всички останали потребители, гласи споразумение между интернет компанията и Mozilla.

Новината бе съобщена в блога на Yahoo от главния изпълнителен директор Мариса Майер. Стойността на сделката не се съобщава, но е известно, че договорът е с продължителност пет години и важи за десктоп и мобилните версии.

Освен търсачка Yahoo поддържа широк спектър от интернет услуги, ползвани от над половин милиард потребители. Преди години Yahoo бе на път да стане собственост на Microsoft за сума от около 45 млрд. долара, но съоснователят й Джери Янг осуети сделката, след което бе принуден да напусне компанията.

В момента Yahoo е далеч от някогашната си цена, но под управлението на Мариса Майер, която дойде от Google, интернет компанията постепенно излиза от кризата и подобрява финансовите си показатели.

Традиционно, Mozilla разчиташе на финансиране от Google срещу това Google да бъде търсачка по подразбиране във Firefox. Сделката с Yahoo вероятно е продиктувана от факта, че Firefox се конкурира с браузъра Chrome на Google. Двата продукта, заедно с Internet Explorer, формират Топ 3 при браузърите.

Коментари по темата: „Yahoo става търсачка по подразбиране във Firefox”

добавете коментар...

  1. Appleandsum

    Saevar, Еми не си в час като питаш. Кое точно не ти е ясно защото браузера има версии за всичко операционни системи и за десктоп и за мобилни устройства с изключение на iOS за iPhone

  2. Dereon

    Ами явно не си мойто момче … Чувал ли си за Андройд? А за Линукс, като Убунту за таблети и телефони, където Модзила е браузър по подразбиране … Яяя … те станаха две … ами Файърфокс ОС за телефони … а??? Трета … и всичките мобилни … Я, виж ти …

  3. Saevar

    “но е известно, че договорът е с продължителност пет години и важи за десктоп и мобилните версии” какви десктоп версии и какви мобилни … аз ли не съм в час или кво?

Коментар