Рок легенди ще бъбрят с фенове в YouTube

Нов музикален проект на YouTube предвижда диалог между световни знаменитости и техни фенове. Първи ще отговарят на въпроси Мик Джагър и Кийт Ричардс от легендарната рок група Rolling Stones.
В рамките на проекта „Живи легенди“ почитатели ще могат да задават видео въпроси на двамата членове на групата, предава Ройтерс. На уеб страницата може да се прочете обръщението към потребителите, което ги подканя на няколко езика да задават въпроси, свързани с новия документален филм на Мартин Скорсезе "Shine a Light", посветен на творчеството на талантливите музиканти от Rolling Stones.
Именитият режисьор заснема концерт на групата, състоял се през есента на 2006 г. в известния „Бийкън Тиътър“ в Ню Йорк, където музикантите представят някои парчета, неизпълнявани на живо дотогава. Световната премиера на филма се състоя на 4 април.
Публикувани са и условията за участие в проекта. Участниците трябва да са регистрирани потребители на YouTube и на възраст над 18 години. Те трябва да зададат въпросите си в кратък видео материал на английски език или със субтитри на английски.
Въпросите трябва да са директно свързани с музиката или с групата Rolling Stones, както и с живота на Мик Джагър и Кийт Ричардс като музиканти или живи легенди. Видеото не трябва да съдържа музика.
Специална комисия ще оценява съдържанието на изпратените материали за съответствие с условията за участие. Отговорите на 10-те най-интересни въпроса ще бъдат публикувани на сайта YouTube след няколко седмици.
За музикалния проект вече са се регистрирали над 2500 потребители. Предполага се, че в бъдеще „Живи легенди“ ще организира видео общуване между други популярни певци и музиканти и техни почитатели.

Коментар