Изложба показва развитието на телекомуникациите у нас

Изложбата във Vivacom Art Hall несъмнено ще събуди носталгията на по-възрастните посетители

Изложбата във Vivacom Art Hall несъмнено ще събуди носталгията на по-възрастните посетители

Изложба „135 години развитие на телекомуникациите в България” бе открита тази седмица в Телефонната палата в София. Експозицията е подготвена съвместно от Виваком и сдружение „Българска история” и ще продължи до 5 декември.

Посетителите във Vivacom Art Hall ще научат любопитни факти от историята на пощенските, телевизионните, телеграфните, телефонните и радиосъобщенията – чрез поредица от снимки и информационни пана. В специално обособен ТВ кът се прожектират архивни кадри на БНТ, като сред тях е първият брой на предаването „Панорама” от 1968 г.

Изложбата представя експонати на едни от най-старите телекомуникационни устройства, използвани в страната ни, вкл. морзов телеграфен апарат, производство на Сименс Халске от 30-те години на миналия век.

Сред експонатите също така е радиоапарат, производство на „Радиолаборатория „Лиловски”- Габрово, мобифони и GSM-и на марки като Motorola, Nokia и Ericsson от края на XX и началото на XXI век, както и пощенски марки, предоставени от Съюза на българските филателисти.

Коментар