IBM ще осигури облачна инфраструктура за SAP HANA

SAP избра наскоро IBM за основен стратегически доставчик на облачна инфраструктура за своите най-важни бизнес приложения.

Вследствие на обявеното партньорство, решението SAP HANA Enterprise Cloud ще се предлага на различни пазари по света през облачните центрове за данни на IBM.

„Това сътрудничество е значимо събитие в развитието на облачните технологии за бизнеса”, коментира Джини Ромети, президент и изпълнителен директор на IBM. „Нашата защитена, отворена, хибридна бизнес платформа в облака ще разшири възможностите на клиентите на SAP да развиват дейността си в ерата на Big Data, мобилните и социалните технологии”.

Клиентите на SAP ще обработват данни със SAP HANA и бизнес приложения от IBM Cloud с висока скорост и при много добър контрол. IBM и SAP се ангажират с обезпечаване на високи нива на сигурност за компании, ползващи облачните им услуги.

Потребителите ще могат по-лесно да стартират свои облачни решения на местно ниво и да измерят ефективността им в световен мащаб, посочват от IBM.

Коментари по темата: „IBM ще осигури облачна инфраструктура за SAP HANA”

добавете коментар...

  1. Angel G.

    Това е добър начин IBM да станат сами клиент на себе си – като осигурят собствено потребление на POWER-базирани сървъри за да поддържат облака. HANA ще бъде компилирана за POWER архитектура и ще работи под Linux OS. Стига да има достатъчно клиенти да ползват SAP.

Коментар