Adata HV100 – външен диск с противоударна защита

HV100 позволява лесно архивиране на лични или работни файлове, снимки, филми, музика

HV100 позволява лесно архивиране на лични или работни файлове, снимки, филми, музика

Тайванският производител Adata Technology пусна на пазара нов външен твърд диск HV100. Повърхността на модела е матова, от типа „обработена с пясъчна струя”, за да не остават по нея досадни петна от пръсти.

HV100 идва с интерфейс SuperSpeed USB 3.0 за ултрабърз пренос на данни, но той е обратно съвместим със стандарта USB 2.0 за свързване към USB 2.0 портове. Дискът е снабден с G-датчик за противоударна защита, а неговият LED индикатор светещ в синьо и червено, показва състоянието на трансфера на данни.

Външният диск идва с капацитети 500GB, 1TB или 2TB. Потребителите могат да разполагат също с безплатния софтуер OStoGO и HDDtoGO за удобна работа с устройството.

HV100 позволява лесно архивиране на лични или работни файлове, снимки, филми, музика. Когато го свържете към РС, постоянната сина светлина от светодиодния индикатор показва, че е свързан и под захранване, а мигащата синя светлина показва, че се извършва трансфер на файлове.

Ако устройството бъде подложено на удар, защитата с G-датчик автоматично се задейства, като индикаторът свети с мигаща червена светлина. Когато ударът отмине, постоянната или мигащата сина светлина показва, че режимът на нормална работа е възстановен.

Коментар